Nijer ve Zambiya ile İşbirliği Anlaşmaları İmzalandı
20 Nisan 2018

Türkiye şefkat elini Nijer'e uzattı. TİKA tarafından yapılan Nijer-Türkiye Dostluk Hastanesi'nin işletmesi için protokol imzalandı.

Sağlık Bakanı Dr. Ahmet Demircan, Türkiye'nin sağlık alanında elde ettiği büyük başarıları kardeş ülkelerle paylaşmaktan mutluluk duyduğunu, bu paylaşımın karşılıklı işbirliği şeklinde olması halinde daha verimli olacağını söyledi.

Bakan Demircan ile Nijer Sağlık Bakanı İliassov Mainassana'nın imzaladığı Protokol çerçevesinde,  Nijer-Türkiye Dostluk Hastanesi'nin açılması, ortak işletilmesi ve devri sağlanacak.

İki ülke arasındaki işbirliklerinin kardeşlik bağını güçlendirdiğini söyleyen Nijer Sağlık Bakanı katkıları için Türkiye'ye teşekkür etti.

İşbirliklerinin verimli olması için birlikte çalışılması gerektiğini vurgulayan Demircan, "Birlikte ne yapabiliriz bu önemli, sizle birlikte olursa kalıcı olur. Sadece maddi ve teknik destek değil, yetişmiş insan gücü noktasında da destek verebiliriz. Bu ilişkilerin meyve verebilmesi için insan kaynağını birlikte yetiştirmeliyiz. Hastanede eğitim uygulama merkezi kurabiliriz" diye konuştu.

Bir başka işbirliği anlaşması ise Türkiye ile Zambiya arasında imzalandı. Sağlık alanında işbirliğine dair mutabakat zaptına, Sağlık Bakanı Dr. Ahmet Demircan ile Zambiya Sağlık Bakanı Chitalu CHILUFYA imza koydu.

İki ülke belirlenen alanlarda tecrübe paylaşımı ve işbirliği yapacak. Bu çerçevede çalışma ekipleri kurularak, işbirliği alanları belirlenecek.

• 7516833376_TCSB7098.JPG
  • 7516833376_TCSB7032+.JPG
  • 7516833376_TCSB7070.JPG

KAYNAK: http://www.saglik.gov.tr/TR,34417/nijer-ve-zambiya-ile-isbirligi-anlasmalari-imzalandi.html